Placinte delicioase cu sunca si cascaval

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 7922 vizualizari

 

Cele mai bune placinte cu sunca si cascaval pe care le-am mancat vreodata....
Le-am ochit cand am fost la Felix, in concediu si am zis ca si eu le pot face. Si le-am facut!
Ce sa mai zic, o bunatate de placinte, care pe deasupra sunt si sanatoase, fiind prajite fara ulei, in tigaie teflonata (respectiv Hot-pan).
Aluatul l-am facut la masina de paine, deci munca 0, iar apoi, tigaia asta care mi-a devenit tare draga a facut aproape totul..:)))
Nu ai fum in casa de la tigaia cu ulei incins, ca de obicei, nu te coci nici langa aragaz pana termini placintele si faci si economie de ulei, in vremurilea astea de criza..:)))

Vi le recomand cu mare drag ..Pana le faceti voi, uite ca va servesc eu....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 1 cub drojdie 25 g
  • un varf de lingurita sare + unul de zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 100 g cascaval (sau telemea de vaca)
  • 100g sunca (sau parizer de pui)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte delicioase cu sunca si cascaval:

Preparare Placinte cu sunca si cascaval

Se pun toate ingredientele in masina de paine sau intr-un castron. Daca e nevoie mai adaugati faina, respectiv apa calda, dupa cum cere aluatul, ca sa fie nici prea moale, nici prea tare...:))

Se framanta bine si se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul, adica vreo ora si jumatate.

Cand e dospit, se unge masa sau blatul de lucru cu ulei si se imparte aluatul in bucati egale, cat pentru o placinta.

Se face o forma rotunda cu sucitoarea si se pune o gramajoara de umplutura (cascaval+sunca amestecate) in mijloc, care se acopera rapid cu marginile placintei. Se intoarce invers si se apasa cu grija cu sucitoarea, pentru a-i da din nou forma rotunda si pentru a o aplatiza putin.

Se coace in tigaie teflonata, unsa doar cu putin ulei : o ungem doar la prima placinta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte delicioase cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine prajita in cuptor cu masline si rosii